Penggunaan OPK Lebih Tepat Berbanding Merujuk Kalender Menstrual

WhatsApp 012 642 4559 Utk Pembelian OPK & UPT
Share

Ramai yg terlalu yakin dengan merujuk menstrual calender apps install di handphone tu sbg penentu kiraan waktu subur dan ovulasi.. Apps tu direka default setting ikut kita set, kalau kita set panjang kitaran 30 hari, kiraan selepas² tu hanya

akan based pd 30 hari shj.. Takdir Allah kitaran tu awak ovulate lambat dari biasa, makanya nanti bila apps tu dah tunjuk due period, awak masih tak datang haid, awak pun bergegas ke farmasi beli pregnancy test.. Nak pulak beli yg mahal digital rm28 seunit, bila test result “NOT PREGNANT”.. Tak banyak sikit mesti kecewa kan

 

bergtg1bergtg2

bergtg3