Nak Baby Lelaki ke Perempuan ek? Boleh Ikhtiar..

WhatsApp 012 642 4559 Utk Pembelian OPK & UPT
Share

Boleh ke nak usaha jantina bayi yang kita nak? Ye la, kadang dah ada semua anak lelaki, teringin jugak anak perempuan kan, vise versa.. Jadi, ikhtiarlah, tak salah… Menjadi atau tak, serah pada Allah… Kita berpandukan Sains, sedangkan Sains itu sendiri Allah yg buat.. So??? Tak perlu obses, niatkan sbg usaha je.. Jika anda hanya ikhtiar utk zuriat, jangan terlalu fanatik merenung OPK, more having sex, more chances to get pregnant.. Kalau dari lepas bersih haid tak bersama langsung semata tunggu +ve OPK pun, gawat gak kan… ALBUM TESTIMONI BERJAYA HAMIL DENGAN PENGGUNAAN OPK, INSYAALLAH GUIDE HINGGA SUKSES, KLIK SINI

Sperma membawa kromosom XY, manakala telur pula XX. Secara teori dan mata kasar, kita akan nampak bayi perempuan lebih berpotensi terjadi berbanding lelaki, TAPI kuasa Allah, ada yang tidak direzekikan anak perempuan..

Sesetengah sperma membawa kromosom X, dan sebahagiannya membawa Y. Jika X bersatu dengan X, maka terjadilah bayi perempuan, begitulah sebaliknya..

b or g

Jika Anda Berusaha Untuk Bayi Perempuan

it’s all about timing. Tingkatkan peluang untuk baby girl dengan bersama sebelum ovulasi, dan berhenti bersama semasa ovulasi.. Dalam erti kata lain, kalu buat OPK test, bersama sebelum dapat +ve OPK. Dah dapat +ve, berhenti bersama. Sperma mampu bertahan dalam badan wanita selama beberapa hari, dgn andaian semakin lama semakin lemah. Juga ianya melibatkan faktor persekitaran contoh ; kromosom Y perlukan keadaan beralkali untuk hidup. Jika berasid, mungkin ia akan terus mati. Jadi di sini, nampak peluang kromosom X bertahan lama lebih tinggi.

Jika usaha dengan OPK test , anda boleh cuba bersama semasa dapat Test Line yg agak gelap (progress).. Jangan pulak waktu terlalu kabur, sebab utk OPK, kabur tu tahap basal.. Untuk gambar di bawah rujuk cd15. Bagi pattern period yg tak lari terlalu jauh, cycle lari-lari +-10 hari, apa kata anda cuba bersama selang 2 @ 3 hari sebelum dpt +ve opk (masa ni kena konsisten check OPK tu, jgn skip, sbb awak takkan tahu bila +ve tu nak muncul.. Tapi kalau jenis haid sharp on time, takde masalah, boleh anggar je)

hampir

 

Perkongsian Pengalaman Sendiri (‘,’)

aku punye

Sejak 5 tahun lepas, semua batch OPK yg sampai, akak akan buat QC test.. Berlaku gangguan hormon utk kitaran bulan 8/2015, yg mana haid cuma datang sedikit shj, untuk tempoh 3 hari. cd5 unprotected sex dengan andaian jauh lg waktu subur, tp cd6 rasa tak sedap badan. Memandangkan dah boleh baca body language dan ovulation sign sendiri, akak terus buat OPK test dan hasilnya +ve, hehehehhehe, dah terlajak perahu, takleh undur balik. Walaupun selepas tu takde lg bersama, tapi Alhamdulillah Allah izinkan ia menjadi, cd21 dah +ve UPT dan with a big surprise & happiness, she’s expected a GIRL… ALLAHU… So, no harm to try right???

 

Jika Anda Berusaha Untuk Bayi Lelaki

Sekali lagi, nak usaha untuk baby boy juga perlu ambil tahu ovulasi. Cuma bezanya perlu tunggu bila OPK test dapat hasil +ve, supaya anda betul-betul hampir dengan ovulasi. Alasannya mudah, Y berenang lebih laju dan secara logiknya akan lebih cepat bertemu dengan telur & bersatu.

 

Perkongsian Pengalaman Pelanggan Kami (‘,’)

babyboy